Temps de la Creació. Un Jubileu per la Terra (Justícia i Pau)

Cada any durant el Temps de la Creació, de l’1 de setembre al 4 d’octubre, els cristians de totes les confessions s’uneixen per pregar al Creador i actuen plegats per tenir cura i protegir la creació. Enguany, el lema del Temps de la Creació “Jubileu per la Terra“, ens porta a reflexionar sobre el sentit profund del Sabbath, del descans sagrat, aprofitant l’experiència mundial que hem tingut a causa de l’aturada a què ens ha obligat la pandèmia mundial de la COVID-19.

Us convidem a llegir aquest text que mira d’adaptar el sentit jueu del Sabbath al món d’avui i que ens col·loca al punt de mira la conversió ecològica interior i exterior:

Fugida cap endavant
Fugim cap endavant. Aquesta és la nostra tendència. Reconeguem-ho, siguem cristians o no, siguem ecologistes o no, siguem dels que parlen d’slow life o dels que no. Fugir cap endavant, com més de pressa millor, fins com més lluny millor. Sense badar, sense preguntar-nos on anem. Fugim.

Volem més. Tots volem més. Alguns volen més roba, d’altres més diners, d’altres més likes, d’altres més eficiència en les hores de feina, en l’energia elèctrica o en la publicitat d’una o altra causa, sigui la que sigui. Sempre més.

I, efectivament, prenem més. Perquè ens podem permetre satisfer els nostres capricis amb més facilitat que mai. I perquè la Terra mai no ens ha dit que no a una hectàrea de bosc, a una espècie en risc d’extinció, a un jaciment de petroli o de metall preciós. Ella sempre se’ns ha donat generosament.

Feu clic aquí per llegir el text complet al web de Justícia i Pau

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *