Què creiem – Església Evangèlica de Catalunya

L’Església Evangèlica de Catalunya, forma part de la Iglesia Evangélica Española. Aquesta església es defineix com una comunió de congregacions, unides per una vocació comú, que donen testimoni de la sobirania de Jesucrist, el confessen com Déu i Senyor i expressen la seva unió orgànica en l’acceptació d’una mateixa Disciplina i l’adopció d’una sola Confessió de fe.

La seva evolució doctrinal i eclesiàstica ha estat lenta i laboriosa, degut al fet que, en tota la primera part de la seva història, pràcticament fins l’any 1953, va ser de fet una federació d’esglésies de diferents denominacions a les quals el temps i les circumstàncies van portar a formar una sola església estructurada a nivell de l’Estat Espanyol.

No té doncs, l’EEC una confessionalitat ben definida dins de les grans famílies confessionals d’àmbit mundial. Està formada per congregacions presbiterianes i metodistes, les quals s’han enriquit mútuament, mantenint les seves respectives tradicions, en el sí d’una sola església a Catalunya, com és avui l’EEC.

Doctrinalment, les Bases de la IEE es refereixen a la seva especial vinculació “a les esglésies que reconeixen els principis de la Reforma religiosa del segle XVI, de forma que, a Espanya, la Iglesia Evangélica Española representa al Protestantisme històric”. Aquesta mateixa afirmació es pot fer referida a l’Església Evangèlica de Catalunya, al nostre país.

Llegiu la declaració completa a la pàgina de l’EEC

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *