Palestina: és un genocidi

Jaume Botey

Des de fa tres setmanes, l’Estat d’Israel du a terme una nova ofensiva militar sobre Gaza. És la quarta que realitza des de l’any 2006 sobre aquest territori, bloquejat, aïllat i controlat per les forces israelianes.

Israel comet, un cop més, crims de guerra i crims de lesa humanitat sobre la població indefensa de Gaza. Gaza és una diminuta franja de terra de 350 km quadrats on viuen amuntegades 1.700.000 persones, una de les zones més densament poblades del món. Catalunya, per exemple, amb 32.000 Km.2. i 7’5 milions, té una densitat de 235 hab./km.2; Gaza en té 4.200. No té refugis ni llocs on fugir, a causa del bloqueig. En definitiva, és una ratera, com ho fou per als nazis el gueto jueu de Varsòvia.

La situació humanitària és dramàtica i el 80% de la població sobreviu per l’ajuda externa. Israel no ha permès l’entrada de materials per reconstruir els edificis i infraestructures d’aigua i electricitat destruïdes en cada nova agressió. Des que Egipte va clausurar els túnels fa un any, la situació humanitària es va agreujar. Israel bombardeja aquesta població sense sortida i sense recursos. Ja són més de 1000 morts a Gaza, davant de 34 d’Israel.

Els palestins han perdut la pàtria, les terres, l’aigua, la llibertat. Fins i tot el dret a elegir els seus governants. Quan voten a qui Israel creu que no han de votar són castigats. La desesperació és el que crea els terroristes. I són aquests terroristes creats per Israel el pretext mai no acabat per a nous bombardeigs, que provoquen més desesperació i alimenten més terroristes. Mentrestant, els colons israelians segueixen envaint més territoris. Fan impossible la creació dels dos estats i el compliment de la resolució 242 de 1967 de l’ONU, encara avui per avui, punt de partida de qualsevol negociació.

En concret, per justificar l’ofensiva actual, Israel argumenta que “té dret a defensar-se” dels coets llançats des de Gaza per la resistència palestina. Però aquesta afirmació és falsa:

1. La ”provocació’ no va venir de Gaza. Quan el primer coet de Hamàs va caure en territori israelià, feia un mes que Israel feia una brutal operació de càstig col·lectiu a Cisjordània, amb les conseqüències de sempre: morts, ferits i territoris arrasats. El pretext van ser els tres colons segrestats i assassinats (encara no se sap per qui); l’objectiu era destruir la base de suport de Hamàs i trencar el flamant govern d’unitat entre Hamàs i Fatah.

2. Tant Hamàs com les altres organitzacions polítiques (armades i no armades) són part integral de la societat palestina que resisteix un règim d’ocupació i colonització des de fa ja 66 anys. Aquesta resistència està emparada en resolucions de les Nacions Unides, que afirmen el dret legítim del poble palestí a recuperar el seu territori i a construir-hi el seu Estat i el dret de tot poble sota dominació colonial i estrangera o sota un règim racista a lluitar per la seva autodeterminació.

Hamàs és només l’últim pretext d’Israel. El veritable objectiu de sempre del sionisme ha estat expulsar de la seva terra el poble àrab natiu i destruir el projecte d’alliberament nacional palestí. Es tracta d’una campanya de neteja ètnica gradual; l’objectiu final és buidar el territori de població palestina i ocupar-lo totalment i definitiva amb població jueva portada d’arreu del món.

A Palestina no hi ha un “conflicte” ni una “guerra”: hi ha una ocupació colonial encarnada en l’Estat d’Israel, que compta amb el quart exèrcit més poderós del món (inclòs l’armament nuclear) i que rep anualment d’EE. UU. 3000 milions de dòlars només en ajut militar. Aquesta potència ocupant aplica un règim d’apartheid i de terrorisme d’Estat sobre la població palestina. Israel no ha complert ni una de les més de cent resolucions de l’ONU que l’obliguen a retirar-se de Palestina ni cap dels tractats de Dret Internacional i dels Drets Humans que garanteixen els drets del poble palestí a viure a la seva terra i al retorn dels seus milions de refugiats.

La hipocresia i la inoperància de la comunitat internacional ha permès que això continués durant set dècades i que periòdicament Israel cometés crims de guerra i de lesa humanitat amb total impunitat i amb la complicitat dels governs i, de manera molt palesa, dels Estats Units i la Unió Europea.

Davant d’aquesta complicitat hipòcrita, els pobles de tot el món estan responent a la crida de la societat civil palestina i sumant-se al moviment global de Boicot, Desinversió i Sancions a Israel per obligar a respectar el dret internacional i les nombroses resolucions de Nacions Unides que està violant.

Des de l’esperit de la fe i animats per les pregàries que el papa Francesc va impulsar en la seva recent visita, ens unim als pobles del món recolzant el moviment palestí i internacional de Boicot, Desinversió i Sancions a Israel com a eina per fer efectiva la nostra solidaritat.

Comparteix aquesta entrada

1 comentari

  1. Jaume, certament que tot és molt lamentable pel poble palestí i no dubtis el més mínim que em sagna l’ànima. Ara bé, si Hamàs (no oblidis que són yihadistes) tingués l’armament d’Israel, llavors sí que realment veuríem un vertader genocidi. No quedaria cap israelita, siguem clars.

    Enviar resposta

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *