Iniciativa legislativa popular per una renda garantida ciutadana

Cristianisme al Segle XXI

Acaba de començar a Catalunya una recollida de signatures per aconseguir una Llei que garanteixi que tot ciutadà de Catalunya ha de tenir assegurats uns ingressos mínims, tal com diu l’Estatut de Catalunya a l’article 24.3.

Cristianisme segle XXI no solament ens hi hem adherit sinó que formem part del grup promotor.

El creixement de la pobresa entre nosaltres és alarmant en els dos últims anys. I ja es fa visible. Malgrat la capacitat de totes les societats del primer món en dissimular-la, és ja tan nombrosa i sòrdida que no es pot amagar.

En la “Memòria justificativa” de la ILP es diu:

“Els nivells històrics d’atur (més de 857.000 persones segons l’Enquesta de Població Activa de finals de 2012) estan provocant que 225.000 llars a Catalunya tinguin tots els seus actius a l’atur, i que més de 90.000 llars a Catalunya no tinguin perceptors d’ingressos” (…) “Quasi el 25% dels aturats ho està des de fa més d’un any i més del 25% (184.200 persones) fa més de dos anys que no treballa. 466.000 persones (el 63’5% dels aturats) no percep cap prestació o subsidi. Per l’any 2013 s’incrementen fins a 70% les persones aturades que no rebran cap prestació” (…) “Això fa que 2.200.000 catalans i catalanes (el 29’5% de la població) estan en situació de risc i que més de

280.000 nens i nenes menors de 16 anys viuen per sota del llindar de pobresa”.

És una tragèdia que viu enquistada a l’interior de la societat del benestar i que sembla que no tingui aturador. A l’enquesta de Població Activa del primer trimestre del 2013 que s’acaba de fer pública es diu que els aturats a Catalunya superen ja els 902.300, quasi el 25 % de la població i que la taxa d’atur entre els joves és ja del 52%.

Recordem que la dignitat d’una societat no es mesura pel nivell de vida dels sectors de les rendes altes sinó per la dignitat amb què són tractats els sectors més vulnerables i fràgils. I, com a cristians, recordem també que aquest és el primer i gairebé únic manament de Jesús. Que mai ens pugui preguntar “Què n’has fet del teu germà?”

Cal recollir 50.000 firmes. Caldria que les organitzacions i grups cristians, parròquies, comunitats, moviments, col·lectius de fe o propers es mobilitzin, firmin i recullin firmes. Tenim un termini de quatre mesos (ara ja menys) per aconseguir-les.

 

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *