Comunicat de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania

Aquests dies d’excepcionalitat social i econòmica, la Renda Garantida de Ciutadania torna a estar al focus del debat. La Comissió Promotora de la RGC ha emès un comunicat al respecte del qual ens volem fer ressò. Podeu descarregar-lo en pdf fent clic aquí.

A partir d’avui 1 de abril de 2020 finalitza el període de transició de les quanties econòmiques de la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania aconseguint en el cas d’una persona el 100% de l’Indicador de renda de suficiència (IRSC) (664 euros/mes). La taula de prestacions queda de la següent forma:

Una persona……………..664 euros/mes (100% de l’IRSC)
Dues persones…………..996 euros/mes (100% + 50% IRSC)
Tres persones…………..1.096 euros/mes (165% IRSC)
Quatre persones………..1.196 euros/mes (180% IRSC)
Cinc persones………….. 1.208 euros/mes (182% IRSC)

L’actualització de l’IRSC amb l’IPC de Catalunya acumulat des del 1 de gener de 2010 el 16,4% (està congelat des d’aquesta data) significarà que la quantia de la prestació per a una persona arribarà 773 euros mes, i també facilitarà l’accés a aquesta prestació a les persones o famílies amb ingressos inferiors a aquest nou llindar (773 euros/mes una persona, o 1.406 euros / mes en el cas d’unitats familiars o de convivència d’un màxim de cinc persones).

Fem una crida a tots els grups parlamentaris a votar a favor de les esmenes presentades a la disposició addicional 18 de el projecte de pressupostos per al 2020 amb l’objectiu d’actualitzar l’IRSC en coherència amb el contingut de la moció aprovada en el ple de Parlament de el passat 6 de febrer.

També exigim a el Govern de la Generalitat de Catalunya:

  • La revisió de la gran majoria de sol·licituds de la prestació denegades fins a la data en compliment de les tres mocions parlamentàries aprovades (22 novembre 2018 30 de maig 2019, 6 febrer 2020)
  • El compliment de la llei amb la publicació de l’Reglament
  • Davant la situació d’emergència social amb motiu de la pandèmia de l’Covid-19, i amb l’objectiu d’evitar un agreujament de la pobresa a Catalunya, exigim un escurçament dràstic en els terminis de sol·licitud i resolució administrativa de la prestació, així com aplicar àmpliament el criteri d’excepcionalitat recollit en l’apartat 3 de l’art 7 de la llei de la RGC davant les circumstàncies extraordinàries que representa la present pandèmia i les seves conseqüències econòmiques i

 

Barcelona 1 abril 2020

 

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.