Presentació del llibre: “Models alternatius de caràcter econòmic i ecològic”

models-alternatius_m
Presentació del llibre

MODELS ALTERNATIUS DE CARÀCTER ECONÒMIC I ECOLÒGIC

A càrrec de
SANTIAGO VILANOVA, ponent d’Ecologia,
RAMON GARRIGA, especialista en tècniques energètiques,
i JAUME BOTEY, president de “Cristianisme al segle XXI”

Dia: 4 de maig de 2016
Hora: 19 hores
Lloc: Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès (C/ Canuda, 6). Barcelona

Fitxa del llibre a la web de l’Editorial Círculo Rojo

Més informació sobre el llibre

models-alternatius_mModels alternatius de caràcter econòmic i ecològic
IX Congrés “Cristianisme al Segle XXI”
Arrels espirituals de la cultura d’avui. Cicle “Espai Obert”
“Debats a Sant Ildefons”

Aquest llibre ofereix bona part del treball que des de l’Associació «Cristianisme al Segle XXI» hem desplegat durant el curs 2014-2015 tot aplegant tres de les nostres activitats més sobresortints.

En primer lloc, com hem fet sempre, publiquem les ponències del IX Congrés de l’Associació tingudes el cap de setmana del 28 i 29 de novembre a la Residència salesiana Martí Codolar. Enfront de la situació de crisi i de canvis de paradigmes socials i econòmics, vam voler reflexionar sobre els canvis culturals i socioeconòmics sota el títol Models alternatius de caràcter econòmic i ecològic. Vam confiar les ponències del Congrés a quatre experts: Ramon Garriga dissertà sobre L’energia, entre el risc i l’esperança; Carles Riba i Romeva ens oferí pautes per respondre a la qüestió planejada: Un nou model econòmic i social solidari, cooperatiu i sostenible, ¿és possible?; Jordi Via ens plantejà l’Economia social i solidària com a una eina per a la transformació social; finalment, Teresa Guardans ens suscità la urgència i el repte d’Afavorir el conreu de la qualitat humana: una urgència, un repte.

En segon lloc, el llibre ofereix una breu ressenya del que hem denominat «Debats a Sant ldefons», que organitzem quan alguna circumstància de calat ens empeny al debat i a la reflexió. Aquest curs han estat tres: Quina hauria de ser la resposta del cristià davant els reptes del món d’ara (27 de setembre), el segon, Diàleg entre religions, arran dels fets del «Charlie Hebdo» (7 març 2015) i el tercer, Diàleg amb intel·lectuals castellans sobre el procés nacional català (13 juny 2015).

Finalment, publiquem les cinc xerrades del cicle de debat «Espai Obert» 2014-15», amb la presentació de Ramon M. Nogués de la primera, com a inici del cicle, i aquesta programació: “Es pot ser multireligiós?”, per Fèlix Martí; “Pacifisme i pau en el nucli espiritual de les tradicions religioses”, per Tica Font; “Arrels religioses de la ciència, arrels naturals de l’espiritualitat”, per David Jou; “Dona, sexes i religions”, a càrrec de Ramon M. Nogués i “L’actitud davant de la naturalesa, com a manifestació de Déu, a totes les religions”, per Francesc Torradeflot.

Ens sembla que serà profitós poder rumiar aquests textos en la intimitat d’una pausada lectura.

 

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *