Manifest contra la violència de gènere

violencia-genereEns adherim

al Manifest contra la violència de gènere
emès pel Col·lectiu de Dones en l’Església

  “CRISTIANISME AL SEGLE XXI” s’ha adherit al manifest per acord de la Junta Directiva de 13 de desembre de 2011

 

Manifest contra la violència de gènere

Des del Col·lectiu de Dones en l’Església, volem fer pública la nostra indignació i el nostre dolor en front de la societat i també de l’església, per la violència, en tots els àmbits, vers les dones.

En la societat:

  •  el tràfic en tot el món, prostitució i treball en estat d’esclavatge,
  •  la violència que pateixen algunes dones dins de les famílies,
  •  en el terreny econòmic, per la crueltat d’aquest sistema genocida que ha augmentat darrerament el nombre de pobres en tot el món i que, com és ben conegut, el 67% són dones.

La responsabilitat d’aquestes violències recau tant sobre les persones que la causen, així com sobre les que la consenten sense fer res per eliminar-les.

En l’Església Catòlica també s’exerceix la violència :

  • l’agressivitat que suposa que les dones no siguin tractades com a iguals amb els homes.

Tant el sistema patriarcal i la seva violència sobre les estructures socials i religioses, com el silenci de l’església davant d’aquests fets, ens indigna i diem any rere any, que el nostre crit continuarà sent per denunciar la injustícia, tant de les estructures socials com de les eclesials, que encara que consolidades no són inamovibles, i que farem tot el que estigui al nostre abast per aconseguir canvis profunds que ens facin fills i filles de Déu, persones seguidores del Crist i, per tant, dignes amb els mateixos drets i deures.

Per tot això, no callarem ni als carrers ni a les places i treballarem conjuntament, dones i homes, per treure aquesta xacra del nostre món.

Nosaltres creients, des de la nostra esperança vers la construcció d’una societat més semblant a la que va voler Jesús de Natzaret, diem ¡Prou!, i agafant les paraules del Mestre volem fer possible el que va dir a l’adreçar-se a la dona violentada: Ves en pau. Surt del perill.

25 de novembre de 2011

 

Comparteix aquesta entrada