Llibertat per a en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart

COMUNICAT  CONJUNT  DE  LES  PLATAFORMES  CRISTIANES

Davant l’empresonament preventiu i sense fiança de Jordi Sánchez y Jordi Cuixart Cristianisme al Segle XXI i Església Plural ens sumem a la multitud de declaracions que han condemnat aquestes detencions i demanen el seu immediat alliberament.

Considerem que és una nova agressió a la democràcia i una mostra del menyspreu als drets fonamentals de  llibertat d’expressió i de manifestació. Amb aquesta mesura, l’Estat torna a respondre amb més repressió a les reiterades ofertes de diàleg i negociació llançades des de Catalunya.

Ens indignem que en ple segle XXI i en un estat de la UE, continuïn existint presos polítics. No es pot penalitzar la societat civil per expressar les seves idees de manera democràtica, cívica i pacífica, com han fet de manera exemplar els dos detinguts i les dues entitats que presideixen. Un altre món només es pot construir des de l’aprofundiment democràtic i el respecte escrupolós als drets individuals i dels pobles.

En aquest sentit, i davant de possibles noves agressions a les que sembla que l’Estat espanyol ens vol abocar, considerem fonamental:

 – La unitat d’acció i de resposta per part de la ciutadania de Catalunya i de tots els agents socials i polítics.

 – Que no es cedeixi a cap provocació i que qualsevol mobilització continuï guiada pels valors de la pau i la noviolència, tal i com fins ara ha mantingut el conjunt de la societat catalana de manera exemplar.

 – Que les persones creients i les institucions religioses i de consciència fem sentir la nostra veu denunciant de manera clara i rotunda qualsevol vulneració dels drets fonamentals i de la dignitat de les persones i dels pobles, i siguem, quan calgui, llavor de reconciliació.

 

Barcelona, 18 d’octubre de 2017

Cristianisme al Segle XXI

Església Plural

 

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *