Entrevista a Lluís Busquets

Recentment ens hem fet ressò de la nova publicació del nostre membre Lluís Busquets, que porta per títol “El Judici. Els líders indpendentistes a la banqueta.” Novament amb aquest motiu, ens volem fer ressò de l’entrevista que ha publicat la llibreria Cazabaret, on aquesta novetat és el principal tema de conversa:

-Amic Lluís, ens pots explicar el  per què sents la necessitat–perquè crec que és això, una mena de necessitat—d’escriure aquest llibre?

—Sempre m’he trobat amb deute amb els nostres líders. Amb encerts i errors, han fet més sacrificis que ningú. Era dedicar-los un temps com a ciutadà emprenyat per la repressió que rep fa temps Catalunya. Alguns dies calia molta força de voluntat per seguir el judici fil per randa.

-S´ha escrit molt del judici i al voltant del mateix…què trobarem en aquest llibre diferent i diferencial…quins buits ve a omplir?

—Començo per ordenar una cronologia. Hem viscut tan acceleradament que no ens adonem de  què hem viscut. Després presento l’escenari, el tribunal (qui són els acusadors i els defensors) i dades que em semblen clau. I després segueixo les vicissituds del judici dia a dia, respectant la litúrgia judicial: Qüestions prèvies,  Declaracions dels acusats, Proves testificals (del 27-II al 23-III) Proves testificals de càrrec i de descàrrec, Proves documentals, Informes finals i Última paraula.  El  pots llegir a mena de consulta. Què va passar tal dia? Quin dia declarava  tal persona i què va dir? A més, miro d’explicar el context del que passa entre declaracions. Tinguem en compte que enmig dl judici hi ha hagut eleccions, electes amb prohibicions de prendre possessió dels càrrecs abans d’estar condemnats, immunitats preterides, etc.

 -Com s’ho fa un “no jurista” per a ficar-se tant endins del judici polític i social més important des de la transició i la democràcia?

—Com un ciutadà simplement interessat a informar-se. L’Alonso-Cuevillas, en el pròleg, diu que  he pogut ser més asèptic i objectiu que un professional del dret que sempre veu les coses des del seu prisma professional. Em puc permetre insinuar coses que a d’altres experts no se’ls perdonaria  ni permetria.

Podeu accedir a l’entrevista completa fent clic aquí.

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *