El jesuïta Pep Baquer fa una mirada crítica i amorosa sobre l’homosexualitat a l’Església – Catalunya Religió

Per una Església més evangèlica i compassiva, on totes les orientacions sexuals se sentin acollides. Així s’ha presentat el llibre La parella humana del jesuïta Josep Baquer aquest dimarts al vespre al Casal Loiola de Barcelona en una sala plena de gom a gom. Més d’un centenar de persones s’han reunit per conèixer un text que s’emmarca dins d’un “diàleg intraeclesial” i que neix com una opció de consciència. Baquer l’ha escrit per generar opinió: “Hem de començar a generar vida nosaltes, la vida va davant, els documents oficials ja arribaran”, ha dit amb convenciment.

El nucli central de La parella humana desgrana la pregunta “en quin sentit és sacrament la parella heterosexual”. I a partir d’aquí ofereix una mirada positiva i oberta. Baquer basa el relat en la seva experiència d’acompanyament real. I hi explica “què vol dir acompanyar la diversitat”. L’autor espera que el llibre ajudi “a obrir els ulls i el cor, a activar el sentit comú a la part més prepotent de la mesa de diàleg i, a tots seny, esperança i coratge i molta lucidesa”.

En el diàleg de dimarts sobre el llibre han participat l’autor Pep Baquer, la religiosa de Jesús Maria Maite Valls i l’escolapi Ramon Maria Nogués. Tots tres professors a la Fundació Vidal i Barraquer, tant del Postgrau en Acompanyament Espiritual com del Màster en Espiritualitat Transcultural. Una taula moderada per Marisol Ortiz, membre de les Comunitats de Vida Cristiana vinculades al Casal Loiola, cofundadora d’Acollim i membre d’AMPGYL (Asociación de Madres y Padres de Gays y Lesbianas).

Ortiz ha repassat els continguts del llibre: des dels fonaments bíblics i doctrinals, passant per la parella humana com a sagrament, la plenitud humana i l’homosexualitat, fins a respondre si els gais tenen llibertat d’opinió en el si de l’Església. Ha descrit el text com “una entenedora reflexió sobre l’homosexualitat a l’Església” i ha dit que l’autor “fa una mirada crítica i amorosa des del si de l’Església”. 

Llegiu l’article complet a Catalunya Religió

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *