Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Cristianisme al Segle XXI dóna suport al

“Manifest del Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat”

25 de novembre, declarat per les Nacions Unides:

“Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones”

Interpretació lliure del passatge del Gènesi:

Eva potser no va veure cap serp, sinó el que podria ser una projecció mental seva, sorgida de les seves ànsies de llibertat i dels seus mal continguts desitjos d’autoafirmació davant del mandat de no menjar de la fruita de l’arbre.

Adam, per la seva part, seguint els seus desitjos d’autoafirmació i de domini, també va participar de la desobediència i va posseir Eva, sense tenir en compte la seva, o no, acceptació.

Llegir el Manifest sencer

Durant molts segles moltes dones han estat esclaves de les seves projeccions mentals, alimentades per sentiments contradictoris, sense aconseguir dominar la ment i els sentiments des de la consciència, que és la que ens pot fer realment felices i lliures, perquè és la que ens connecta amb el Transcendent.

Molts homes, al llarg de la història, han seguit intentant dominar les dones; van crear i segueixen generant estructures, lleis, condicions econòmiques i mèdiques, per tenir-les sota el seu domini. Encara avui, per desgràcia, són moltes les dones que perden la vida a causa de la seva tirania. Són moltíssimes les demostracions de poder que s’exerceix arreu del món contra les dones i contra els col·lectius considerats no acceptables per part d’aquelles persones que tenen a les seves mans l’autoritat.

Preguem i desitgem que les dones evolucionin, que no es deixin enganyar pels sentiments que ceguen la ment, i perquè els homes s’alliberin de l’afany de domini. Que dones i homes ens convencem que formar una unitat amorosa serà el que ens permetrà viure en pau, perquè farà que les estructures i les lleis de domini que regeixen el planeta desapareguin.

Fem una crida a totes les dones, joves i grans, perquè ens creguem que podem ser persones lliures, sense necessitat de tuteles, ni econòmiques, ni afectives, ni religioses.

Fem una crida a les dones i homes creadors i difusors de la cultura de masses, plena d’estereotips sobre les dones, perquè les mostrin amb tota la seva complexitat i les seves capacitats.

Demanem a la societat, en aquest dia especialment, que sigui respectada tota persona, icona de Déu, i per tant SAGRADA.

PROU VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!

25 de novembre del 2014

 

Comparteix aquesta entrada

1 comentari

  1. Us dono les gràcies per haver publicat el nostre Manifest dins de les notícies del Cristianisme Segle XXI i que vol dir que l’heu trobat correcte peer ser publicat.

    Enviar resposta

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *