Cristianisme Segle XXI davant el possible nomenament del successor de Lluís Ma. Sistach

  Llista de les adhesions rebudes per correu electrònic

Davant els insistents rumors del nomenament del successor de Lluís Martínez Sistach com a bisbe de Barcelona, Cristianisme al Segle XXI, recordant les conclusions del seu II Congrés “Bisbes per al segle XXI” que se celebrà al 2001, insistim en aquests punts:

successor-martinez-sistachCal que la comunitat diocesana pugui expressar-se sobre el perfil de bisbe que considera adequat. Els punts d’aquest perfil s’han de referir a les actituds de sintonia evangèlica (misericòrdia i austeritat segons allò de Lc 9,3 de quan Jesús envia als seus: “No prengueu res per al camí: ni bastó, ni sarró, ni pa, ni diners i no us endugueu dos vestits”) i a la capacitat per a comprendre i sintonitzar amb les preocupacions diocesanes a fi d’animar i gestionar participativament la vida de la comunitat.

Cal que fins i tot la comunitat diocesana pugui expressar-se sobre la persona en concret que vol que la presideixi. Així ho van aconsellar els Sants Pares i es va fer durant quasi el primer mil·lenni de l’església. Avui, en la societat del segle XXI el secretisme i mètodes verticals en el procediment del nomenament dels bisbes no són comprensibles i fan més difícil la necessària coresponsabilitat intradiocesana posterior.

Fem públic aquest curt comunicat a fi de donar veu als fidels de l’Església de Barcelona, a qui seria bo consultar per al seu possible pastor,  i sens ànim de menystenir els candidats que sonen.

Junta de Cristianisme al Segle XXI

 

Comparteix aquesta entrada

1 comentari

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *