Cartes de Quim Forn i Jordi Turull

Ja fa uns mesos que, des de l’associació Cristianisme al Segle XXI, ens vam posar en contacte amb els presos independentistes per traslladar-los la nostra solidaritat amb el seu injust encarcerament. Aquest és el text que es va enviar a Estremera, Soto del Real i Alcalá Meco:

Benvolgut Sr/Sra

Amb aquesta carta volem fer arribar, des de l’Associació Cristianisme al segle XXI, el nostre suport i solidaritat a tots els presos polítics, que ho estan per haver defensat els drets democràtics del poble català. Som conscients del patiment que aquesta injusta situació comporta personalment i per a la vostra família.

L’Associació Cristianisme al segle XXI té els següents objectius:

  • La inculturació moderna del cristianisme en una societat secular i plural;
  • La contribució a la represa i acompliment de les expectatives obertes pel Concili Vaticà II;
  • El foment del diàleg intercristià i interreligiós per facilitar l’intercanvi d’experiències de recerca de Déu,
  • I la promoció de la incorporació efectiva del laïcat en les responsabilitats de la vida de l’Església.

Com a cristians pensem que  no podem restar aliens a tot allò que afecta als drets i llibertats del nostre poble, més enllà de les legítimes opcions polítiques concretes de cadascú. Durant els darrers anys des del govern espanyol s’han ignorat les “ legítimes aspiracions del poble català”(Conferència Episcopal Tarraconense, 15 de maig de 2017) i aquesta manca de resposta política a les demandes de la societat catalana és el que ha conduit a la greu situació que viu el país, provocant situacions de tensió extrema, i a una preocupant incomprensió entre els diversos pobles de l’Estat Espanyol.

Considerem que cal iniciar urgentment una negociació política que permeti cercar i acordar una solució duradora a aquest conflicte que sigui justa, democràtica, fraternal i respectuosa dels drets nacionals de Catalunya “a fi d’assolir solucions justes i estables, que fomentin la solidaritat i la fraternitat” (Nota, Conferència Episcopal Tarraconense, 15 de maig de 2017).  Aquesta negociació ha de comportar la immediata sortida de la presó de tots els líders socials i polítics i l’arxiu de les causes judicials iniciades.

La discrepància política no pot afrontar-se des la rancúnia o amb sentiments de revenja. La pregària i el posar davant de Déu les nostres preocupacions i actituds també ens ajudarà a trobar allò que ens uneix com a comunitat i a promoure la concòrdia entre nosaltres i les solucions justes que reclamen els greus reptes plantejats.

Restem a la vostra disposició per a tot allò que puguem fer, confiant en que aquesta situació injusta i contrària a dret sigui corregida el més aviat possible.

Rebeu una cordial salutació,

Mercè Izquierdo

A continuació, les respostes de Quim Forn i Jordi Turull:

Benvolguda Mercè,

Gràcies per la seva carta i les seves paraules de suport.

Gràcies per tot el que feu per nosaltres.

La negociació política huaria de ser al centre de les nostres actuacions. Malauradament s’ha imposat l’amenaça i la repressió.

Nosaltres no defallirem. Les nostres conviccions en favor de la justícia, la pau i la llibertat segueixen igual de fermes.

Gràcies pel seu compromís.

Una forta abraçada,

Joaquim


Benvolguda Mercè,

He rebut la teva carta en nom de l’Associació Cristianisme al Segle XXI i us l’agraeixo moltíssim. No puc estar més d’acord amb el que a traç gruixut expresseu.

Cartes i compromís com el vostre ens ajuden a fer molt més suportable el nostre injust empresonament i també a poder anar per aquí amb el cap ben alt.

És evident que cal trobar una solució política i no pas judicial-repressiva a un conflicte i a un desig de bona part dels catalans que és polític. Les realitats són les que són i no es poden ni obviar ni prohibir i molt menys reprimir.

I teniu tota la raó dient que això no es pot afrontar des de la rancúnia o amb sentiments de revenja. En el meu cas, al meu cor només hi ha espai per a la gratitud i pel compromís. I prego cada dia a Déu perquè em mantingui tant aquesta actitud com la fortalesa per suportar la injustícia del meu empresonament.

Us reitero el meu enorme agraiment pel vostre compromís i per la vostra disposició a fer el que calgui per trobar una sortida dialogada i negociada al conflicte polític que viu avui i des de fa temps Catalunya amb l’Estat, i que es repari la injustícia del nostre empresonament.

Gràcies per tant!

Amb tot l’afecte,

Jordi Turull i Negre

Comparteix aquesta entrada

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *